Peçete, misafirin yemek boyu önünde olacaktır.Bu yüzden çok önemlidir. Düzgün, temiz, restoranı kalitesine uygun bir peçetenin misafir üzerindeki etkisi büyük olacaktır. Peçeteler, misafirlerin herhangi bir şey yer ve içerken, üstünün kirlenmesini önleyen, içecek bardaklarının yağlanmaması için dudaklarını sildikleri servis araçlarıdır. Bu amaçla kullanılan peçetelere misafir peçetesi denir. Bunlardan başka servis personelinin kullandığı peçeteler de vardır. Servis veya garson peçetesi denen bu peçeteler ile misafir peçetesi birbirine karıştırılmamalıdır. Garson peçetesi misafire verilmemeli, misafir peçetesi ile de garsonlar servis yapmamalı ve takım silmemelidir.
14 Temmuz 2014 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder